Køber du mange ting, som du ikke har brug for?

Bor du inde i byen, kommer du garanteret forbi mange butikker på vej til og fra studie og arbejde. I butiksvinduerne kan man se mange tilbud, som er fristende at kaste sig over. Gør du dette, kan det hurtigt gå ud over pengepungen. 

Læg et budget

Har du svært ved at holde dig fra gode tilbud, kan det være godt at lægge et budget. På den måde kan du se, hvor mange penge du kan bruge med god samvittighed.

Hvis du har en tendens til at bruge penge på en bestemt post, bør du dele dine udgifter op i kategorier. Du kan for eksempel have en kategori med tøj og en med caféture, så du ved, at alle dine penge ikke bliver brugt på én post.

Hvis du er i problemer

Er du i problemer rent økonomisk, kan det være nødvendigt for dig at optage et kviklån. Inden du optager et lån, skal du naturligvis tjekke lånets renter, gebyrer og lånetid. Find flere lånemuligheder.

Det kan dog være en stor fordel, hvis du ikke kommer så langt ud, at et lån bliver nødvendigt. Formår du ikke at finde et godt lån, kan du nemlig komme til at bruge mange penge på at betale lånet tilbage.