Overvejer du at få kørekort?

At have et kørekort kan være en kæmpe frihed. Det gør nemlig, at du kan komme hvorhen du vil, uden at skulle vente på offentlig transport eller springe på cyklen. Men kørsel kræver naturligvis, at du har en bil.

Fordele ved et kørekort

Der er mange fordele ved et kørekort. Specielt hvis du bor lidt uden for byen. Offentlig tranport er nemlig ikke altid lige pålidelig, og derfor kan det være fedt at kunne komme ud af døren, når man selv har lyst.

Desuden kan du med en bil i mange tilfælde komme hurtigere frem, end du kan med offentlig transport. Et kørekort kan derfor spare dig tid og besvær i hverdagen. Læs alt om kørekort.

Din egen bil

Skal du have glæde af et kørekort, kræver det naturligvis, at du har en bil, som du kan køre i. Problemet med at eje en bil er bare, at det er forholdsvis dyrt. Ikke nok med at du skal betale bilens pris, du skal også betale for brændstof, forsikringer og grøn ejerafgift, hvis du køber en personbil, der er registreret efter 1. juli 1997.

Som du kan høre kræver en bil, at man har en relativt stabil økonomi. Derfor er det ikke unormalt at vente med bilkøb, til man har et fast job.