Skal du begynde at investere?

Har du overvejet, om investering er noget for dig? Der kan være store økonomiske gevinster at hente, hvis man forstår at investere sine penge succesfuldt. Det er dog vigtigt, ikke at gå uvidende ind i investeringsverdenen. 

Kryptovaluta

En af de ting, som man kan vælge at investere i, er kryptovaluta. Kryptovaluta er en digital valutaform, det vil sige, at der ikke eksisterer nogle mønter eller sedler, som knytter sig til valutaen. En af de mest kendte kryptovalutaer er den såkaldte bitcoin. Opfindelsen af bitcoin blev offentliggjort i 2008 af den anonyme Satoshi Nakamoto. I 2009 blev bitcoins udgivet som open source.

Bitcoin

Kursen på bitcoin har været meget svingende. I 2009 var kursen på én bitcoin 0,0001 amerikanske dollars svarende til 0,0007 danske kroner. Otte år senere i 2017 var kursen steget til 19.000 amerikanske dollars, hvad der svarer til 127.644 kroner. Grunden til at der kan være så store udsving i kursen er, at  bitcoin er en decentraliseret valuta. En normal valuta bliver reguleret af banker og på den måde stabiliseret. Da grundidéen for bitcoin er, at det er globalt og decentraliseret, har regulering ikke været tilfældet for den populære kryptovaluta.

Investering generelt

Idéen med investeringer er, at få et større afkast på sine opsparede penge, end hvis de stod i banken. Der følger naturligvis altid en risiko med, når man foretager investeringer. Det kan gå rigtig godt, men sommetider mislykkedes en investering. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig godt ind i stoffet ligegyldigt hvad, man vil investere i. Hvis du er blevet  interesseret i bitcoins kan du læse mere her.