Hold en gennemført studenterfest

(sponsoreret indhold)

Bliver du selv student i år, eller skal du holde en fest for en nyudklækket student, mangler du måske noget inspiration til, hvordan der skal pyntes op til festen og hvilken mad der skal serveres. I denne artikel bringer vi et par idéer til sommeren studenterfester. Hvis du selv skal være med til at finansiere din studenterfest, kan du nemt tage et su-lån, så du har lidt ekstra at gøre godt med.

Lad studentertidens traditioner blive en del af festen
Der er forbundet mange traditioner med dét at blive student i Danmark. Den allerførste tradition er den hvide studenterhue, som skal placeres på studentens hovede efter den sidste og afsluttende eksamen. Afhængig af hvilke løjer den enkelte finder på i studentertiden, er der en masse studenterhue regler, som kan markeres på og i hatten.
Selve huen har et farvet bånd, hvor farven repræsenterer, det type gymnasium, man har gået på. Hvis man er færdig på STX, får man en rød hue, mens HHX-socistudenter får en blå hue. Derfor er det oplagt at holde en studenterfest med et farvetema, som matcher huen. Hold servietter, pynt og evt jeres tøj i enten rød eller blå for en gennemført fest. Hvis studenten har haft fem fag på højniveau, har han eller hun gjort sig fortjent til en sort hue, hvilket også er nemt at passe ind i et festligt tema. Man kan i de fleste supermarkeder købe små pyntestudenterhuer, som sætter den rigtige stemning, når de bliver spredt ud over bordene som bordpynt.

Hold en afslappet studenterfest med åbent hus
Når man holder studenterfest, bliver der typisk både inviteret venner og familie, hvilket betyder at gamle tante Oda skal til samme fest som studentens jævnaldrende og festglade studiekammerater. Derfor kan det være en oplagt idé at holde åbent hus på dagen for festen. Således kan familien komme og fejre studenten tidligere på dagen og tage hjem, når de yngre, opstemte gæster bliver for højlydte.
Hvis vejret er til det, er det rart at kunne holde så stor en fest udendørs, hvilket samtidig vil gøre det oplagt at grille. Så kan man lave brød, salater og tapenader forinden og grille kød, grøntsager og pølser på selve dagen. Man kan grille lidt løbende, hvis gæsterne ikke kommer på samme tid og det tillader farmand, eller hvem der ellers skal være grillmester, at være en del af festen, mens han tilbereder maden. Det er altid hyggeligt at stå og sludre med sine gæster, mens man vender bøfferne på grillen.