3 tips til mere glæde i hverdagen

For mange mennesker er hverdagen et hamsterhjul, hvor det kører derudad fra man står op, til man går i seng. Man skal gøre sig selv og måske sine børn klar til at komme ud ad døren, på arbejde eller studere og så hjem og lave mad og ordne andre huslige pligter.  

Hvis du savner lidt mere glæde og velvære i hverdagen, så læs med her, hvor du får et par tips, så du kan nyde hverdagen lidt mere, og det hele ikke kun er slid og slæb. På siden Savasana.dk kan du finde endnu flere gode tips til din sundhed og velvære. 

3 små ting der gør en forskel

Øv dig i at lægge din telefon fra dig. Når du f.eks. skal i kiosken for at hente en pakke, så sæt dig et øjeblik på en bænk et sted undervejs og bare kig lidt på verden. Lad din telefon blive i lommen og nyd ikke at lave noget. Den slags små pauser kan der være mange af i løbet af dagen, f.eks. når du står i køen til testcentret, så benyt muligheden for blot at høre fuglene synge eller se på, hvad der foregår omkring dig. 

Du kan også lave en regel om, at du skal lave én afspændingsøvelse eller strækøvelse hver dag. Når du ligger i stillingen, gør du både noget godt for din krop og dit sind. Lyt evt. til afslappende og beroligende musik med lav herz, det hjælper dig også til at finde ro og glæde. 

Det lyder måske tosset, men der kan være noget næsten terapeutisk ved at vaske sit ansigt langsomt og grundigt inden sengetid. Berøringen, det varme vand og følelsen af at blive ren kan også give dig et lille dejligt øjeblik i en hektisk hverdag. Så prioriter de ekstra fem minutter det tager og prøv selv, hvor skøn denne lille rutine er.