A-kasser giver mening

Uanset din uddannelse, profession eller branche giver det mening, hvis du er medlem af en a-kasse. Det er din sikring for en indkomst den dag, du står uden arbejde, så du kan fortsætte dit liv på trods af at du er jobsøgende.

Du har rettigheder på dagpenge

Dagpengene giver dig muligheder, som du ikke har, hvis du ikke er medlem af en a-kasse. Det årlige kontingent, der måske er delt op på månedlig eller kvartalvis betaling, giver dig rettighed til dagpenge, når du en dag ikke har job eller er indskrevet på en uddannelse og dermed ikke er SU-berettiget.

Dagpengesatsen spænder fra 13.500 kroner til 18.900 kroner alt afhængigt af, hvad du har ret til. Uanset hvad får du gennem a-kassen udbetalt penge hver måned, når du er på dagpenge, så du kan fokusere på at finde din nye jobmæssige udfordring. Dagpengesatsen er ens i alle a-kasser, det er ikke relevant at kigge efter et sted, hvor udbetalingen er større.

A-kasser for dig

Der findes mange a-kasser derude, som alle har forskellige kvaliteter. Det kan være, de er specialiserede i folk som dig med tilsvarende uddannelser eller at de har mange medlemsfordele, der gør det attraktivt for netop dig at være en del af deres a-kasse.

Find den billigste a-kasse her og bliv meget klogere på de mange forskellige muligheder, der findes derude. Når du vælger a-kasse skal du overveje, hvad du gerne vil vægte. Om det er deres professionelle speciale, medlemsfordelene eller om det er en blanding. Der findes mange a-kasser og der findes helt sikkert også en til dig.

A-kasser for studerende

Flere a-kasser er gratis for studerende og det er en god ide at melde sig ind så tidligt i studietforløbet som muligt, fordi du ellers nemt ender med en karens-periode. Karens er en periode uden udbetaling – en form for ‘straf’ for at du ikke har meldt dig ind tidligt nok eller ikke er kommet i job direkte efter studiet.

Det kan være en rigtig god ide at få et studiejob ved siden af dit studie, så du er bedre klædt på den dag du er færdiguddannet og jobsøgende. Mange arbejdsgivere foretrækker at ansætte folk, der allerede har erfaring, og det kan studiejobbet give dig. Derudover er der mulighed for at din arbejdsgiver på studiejobbet har lyst til at ansætte dig, når du er færdiguddannet. De har trods alt brugt penge på din oplæring, så du er værd at ansætte, fordi de sparer en ny oplæring.