Er du træt af at gå i gymnasiet?

For mange unge er gymnasiet en utrolig presset tid. I visse perioder kan det virke fuldkommen uoverskueligt med lektier, afleveringer og socialt liv. Derfor kan det være en god idé en gang imellem at sætte dig ned og fortælle dig selv, at det hele nok skal gå. 

Lys for enden af tunnellen

Hvis du synes, at gymnasietilværelsen virker håbløs med antallet af afleveringer og eksaminer, så husk dig selv på, at der er lys for enden af tunnellen. Det kan for eksempel være rart at tænke på studenterkørsel, at få huen på hovedet og fejringer med vennerne. Klik her hvis du vil læse om at få et armbåndsur i studentergave.

For de flestes vedkomne varer gymnasiet kun tre år. Når man er i processen, kan dette virke som ubeskrivelig lang tid, men tag ikke fejl. Før du ved af det, har du været igennem alle de svære opgaver og lange prøver!

Snak om dine problemer

Føler du dig stresset eller presset, er det rigtig vigtigt, at du snakker om dine problemer. På mange skoler er der en vejleder, som du kan gå til, men det kan også hjælpe meget at snakke med venner og familie. Mange unge har det svært med gymnasiet, og derfor er det ingen skam at åbne op for denne samtale.

Du vil sandsynligvis opdage, at det hjælper bare at snakke om dine problemer, fordi du får luftet dine tanker. Hvis du snakker med en vejleder kan du ligeledes modtage redskaber og værktøjer, som gør det nemmere at komme igennem hverdagen.

Gymnasiet er ikke for alle

Selvom det kan virke som om, at du smider håndklædet i ringen, hvis du dropper ud, må man erkende at gymnasiet ikke er det rette valg for alle. Hvis du har det dårligt, kan det derfor være den rigtige løsning at droppe ud. Inden du foretager dit valg, bør du dog snakke beslutningen igennem med skolen eller dine forældre.