Guide: Sådan finder du det rigtige skiundertøj

Vinterkulden begynder langsomt at træde ind, og i den sammenhæng kan det være anvendeligt at investere i skiundertøj. Skiundertøj er et produkt der i første omgang blev produceret udelukkende til formål at holde kroppen varm når man stod på ski, men benyttes nu også i langt andre sammenhænge som en vigtig beklædningsdel. Læs med hvor vi guider til det rigtige skiundertøj. 

Uanset om du står med snuden på vej mod de kolde alper, eller blot ønsker ekstra lag til at holde vinterkulden ude, så er skiundertøj den rette investering for dig. Med skiundertøj beskyttes kroppen mod alt vind og vejr, hvorved man minimerer risikoen for sygdom, og således kan gå vinteren i møde med både velbehag og god samvittighed. At finde det helt rigtige skiundertøj kan dog til tider være en noget mere kompleks proces. 

Vælg pasform 

Der er stor forskel på pasformen af skiundertøj. Noget er designet til at sidde tæt til kroppen mens andet er mere løstsiddende for at skabe bedre komfort. Hvad man finder mest behageligt er meget individuelt, og det kan derfor være en fordel at prøve en række forskellige modeller for at finde frem til den helt rette pasform. Er man meget aktiv, kan det være en fordel at gå efter skiundertøj der sidder tæt til kroppen for en større bevægelsesfrihed. 

Udover pasformen skal man også vurdere i hvilken sammenhæng skiundertøjet skal anvendes, og hvad temperaturen måler udenfor. Dette har betydning for, hvor varmt skiundertøjet skal være og om der eventuelt skal være mere uld i. 

Undersøg dets svedtransporterende evne 

Skiundertøj skal være svedtransporterende for at lede fugt og sved væk fra kroppen, og således ikke skabe kulde når sveden bliver kold. Dette gør sig særligt gældende hvis du står på ski eller generelt er meget aktiv, da kold sved hurtigt kan køle kroppen for meget ned.