Sådan klarer du dig økonomisk igennem studierne

Når man er studerende, er der mange ting, der skal tænkes over. Fagligheden på studiet vægtes højt, men også det sociale liv skal plejes. Da du skal have mange bolde i luften, er det uundgåeligt, at visse aspekter af livet bliver nedprioriteret. Dette kan eksempelvis være økonomien. 

Sæt dig ind i din økonomi

Det kan være en tidskrævende proces at sætte sig ind i sin økonomi, men det er et overblik, som det godt kan betale sig at skabe. I mange tilfælde kræver det blot, at du sætter dig ned en enkelt gang og for orden i sagerne. Dette gælder blandt andet, når du skal søge om SU.

I Danmark har du nemlig mulighed for at modtage Statens Udannelsesstøtte, den såkaldte SU, hvis du går på et SU-berettiget studie. Faktorer som disse kan det godt betale sig at få styr på, hvis du vil have mere luft i økonomien.

Læg en overskuelig plan

Vil du have overskud til at kigge din økonomi efter i sømmene, er det en god idé at lægge en plan for din dag, hvor du sætter tid af til dette. Som studerende er der altid ting, som du kan læse op på og blive bedre til, derfor bør du finde en måde at skelne mellem studier og fritid.

Ved hjælp af en plan for ugen eller for dagen, bliver det blandt andet muligt at sætte tid af tid at finde kærligheden. Bliv klogere på, hvordan du får tid til kærlighed og studier.

Tænk forud

Der er mange ting, som du bliver nødt til at bruge penge på, når du studerer. Dette gælder blandt andet bøger og studieture. Derfor er det en god idé at lægge nogle penge til side hver måned, så disse udgifter ikke ruinerer dig, når de kommer. På den måde får du lettere ved at klare dig økonomisk igennem studierne.