Sådan rengøres flisegulve

Når du planlægger en professionel tæpperens til et hjem, kan du også have rengøringseksperten til at tackle gulvfliser og andre overflader. En professionel rengøring er mere grundig end en daglig mopping og vil fjerne indbundet snavs, mudder og andre rester.

Til daglig rengøring mellem professionelle besøg skal du være opmærksom på nogle tip til, hvordan du rengør fliser og andre almindelige gulvoverflader:

  • Undgå hårde slibemidler på keramiske fliser, da dette forårsager ætsning og anden skade. Brug et rengøringsmiddel til alle formål og skyl grundigt med en frisk moppe, og tør derefter gulvet for at undgå at fange mere snavs og snavs langs overfladen.
  • Flagstone og skifer gulvfliser rengøres bedst med en special buffing eller gulvpolering maskine. Stengulve har også brug for lejlighedsvis stripning og genforsegling for at holde snavs og mudder ude.
  • Brug aldrig varmt vand eller opløsningsmidler ved rens af linoleumsgulve, da mange sådanne opløsninger er skadelige for de belægninger, der bruges til at forsegle linoleum. Brug et rengøringsmiddel beregnet til linoleumsfliser i særdeleshed, og sørg for, at vandet, der bruges under rengøringen, er køligt eller lunkent, aldrig varmt.
  • Marmorfliser er porøse, men har brug for buffing for at bevare sin samlede glans. Brug skyllemiddel fortyndet i vand til at rengøre og polere dine marmorgulve, og sørg for at du har disse stenplader forseglet efter behov.

Enkle tips til at holde tæpper rene

Regelmæssig professionel tæppeshampooing er den bedste mulighed for at holde et hjems tæpper rene og uberørte, men bemærk nogle praktiske, men enkle tip til at sikre, at dit hjems gulve er i deres bedste stand mellem professionel rengøring:

  • Trim dit kæledyrs negle og kløer, ikke kun for at reducere mængden af snavs, de kan spore over et tæppe, men for at undgå at trække i tæppetråde og fibre. Løsnede tråde giver mulighed for mere fanget snavs og snavs, så trimmede negle kan resultere i renere indvendige tæpper!
  • Invester i et luftfilter eller luftrenser til hele hjemmet, eller i det mindste til de rum, du bruger mest. En luftrenser vil fange og låse luftbårent støv og snavs, så dette snavs ikke kan sætte sig på tæpper, hvilket holder dine gulve renere generelt.
  • Tjek vindues- og dørskærmene i dit hjem. Hvis masken på disse skærme er meget bred med store åbninger, skal du investere i skærme med mindre net for at holde luftbårent støv og andet snavs ude af hjemmet.
  • Få vasket strøm på dit hjems udvendige overflader regelmæssigt. Opbygget snavs, støv og andet snavs uden for hjemmet kan i sidste ende blive luftbåren og gøre sin vej ind og slå sig ned på tæpper og andre gulvmaterialer.
  • Skift ovnfilteret mindst hvert år, hvis ikke oftere i løbet af året, og få også renset hjemmets kanalarbejde professionelt. Snavs og støv sætter sig i et hjems kanaler og bliver derefter blæst på tæpper, og et gammelt og tilstoppet ovnfilter vil ikke fange så meget luftbårent støv og snavs, hvilket også gør det muligt at slå sig ned på gulvene.
  • Antag aldrig, at regelmæssig støvsugning på en eller anden måde beskadiger tæpper, da daglig støvsugning fjerner snavs og støv, der ellers parrer fibre og forårsager omfattende slitage på tæpper. Invester i en kraftfuld støvsuger og brug den hver dag til at få tæpper til at se bedst muligt ud mellem professionelle rengøringer!