Slap af når du har fri – så kan du arbejde mere effektivt

Hvis du sørger for at slappe af, når du holder fri, kan du bedre arbejde, når du rent faktisk skal gøre dette. Hvis du prøver at arbejde og holde fri samtidig, kan du være sikker på, at du ikke får gjort nogle af disse ting ordentligt.

Adskil arbejde og fritid

Hvornår du arbejder og har fri, kommer fuldstændig an på det arbejde, du har. Der er naturligvis jobs, som har mere en mere flydende grænse mellem arbejde og fritid, men det kan godt betale sig at sørge for at holde rigtigt fri en gang imellem.

Hjernen har brug for mange pauser, og det får den ikke, mens man arbejder. Sommetider er der brug for at komme helt ned i gear. Det kan du kun, hvis du holder helt fri. Her kan du for eksempel bruge tid i din have. Se hvordan du får råd til drømmehaven.

Lad op til dit arbejde

Hvis du har svært ved at holde fri, kan det være en god idé at se fritid som et tidspunkt, hvor du lader op til arbejdet. Det er ikke muligt at arbejde konstant. Skal du være effektiv, bliver du nødt til at holde pauser. Med pauser kan du nemlig bedre tage gode beslutninger.