Studerende, har du brug for at låne?

Under studierne kan det være nødvendigt for mange mennesker at låne penge. Som studerende er der nemlig mange udgifter, der skal betales og samtidig har man ikke meget tid til at arbejde. 

Udgifter som studerende

På trods af at uddannelse i Danmark er gratis, er der visse udgifter for studerende, som kan være svære at komme udenom. Dette kan blandt andet være studiebøger, studieture og studiebolig.

De danske universiteter ligger nemlig i de størst byer i landet. Vil man gerne undgå at skulle bruge mange penge på transport, er det derfor nødvendigt, at man betaler en forholdsvis høj husleje for at bo i byen.

Skal du låne?

Hvis du er studerende på en uddannelse, som er SU-berettiget, har du mulighed for at optage et SU-lån. Hvis du kan klare dig med de penge, som du får herfra, er det ikke anbefalelsesværdigt, at du låner mere.

Dog er dette ikke altid virkeligheden. Har du brug for at låne flere penge, kan det derfor være nødvendigt at undersøge de online lån. På denne hjemmeside kan du læse mere om online lån.

Lån med fornuften i behold

Når du skal låne penge, er det naturligvis vigtigt, at du tænker dig grundigt om. Inden du låner, kan det blandt andet være en god idé at lægge et budget, så du er sikker på, at du har styr på tilbagebetalingen.

Betaler du ikke dit lån tilbage i tide, kan det nemlig have store konsekvenser for dig. Du risikerer at blive registreret i RKI, og dermed bliver det svært at låne i fremtiden.