Studerende har sjældent råd til tandlægetjek

Som studerende i Danmark er det ofte svært at få råd til alle de ting man drømmer om. Mange unge studerende har knap nok råd til at betale husleje og madudgifter, for ikke at tale om tandlægeregninger og rejser. Dette kan skabe problemer, og i sidste ende ekskludere de studerende fra lærerige oplevelser og sunde tænder.

Men hvad kan man som studerende gøre for at få mere luft i budgettet?

Studieliv og lån

Står man som studerende med en knækket tand eller en smertefuld tandpine, så er man ofte nødsaget til at overvinde smerterne og risikere katastrofale følger. Dette faktum skyldes den lave indtægt, som studerende ofte modtager i forbindelse med et studieforløb.

Den beskedne sum man modtager i forbindelse med en uddannelse kan sjældent dække udgifterne for en sund livsstil, og de dyre tandlægeregninger er umulige at betale. I den forbindelse benytter mange studerende sig af lån, som de senere hen betaler tilbage, når den økonomisk situation er mere holdbar.

Lån penge online eller hos banken, og få råd til den uundværlige behandling hos tandlægen, men husk altid at tage højde for renter, gebyrer og løbeperioder, så du ikke optager et lån, som du ikke har råd til at betale tilbage indenfor fristerne.

Også ferien må undværes

Som studerende kan det være svært at få tid til et arbejde ved siden af studiet, og mange studerende må prioritere den ekstra indtægt fra, som et studiejob kan give.

Men når ferierne melder deres ankomst, så får mange studerende bedre tid til f.eks. sommer- eller julejobs.

Det betyder at man ikke får muligheden for at rejse væk og opleve nye ting, når man egentlig har ferie fra studiet. Man er i stedet nødt til at blive i landet og arbejde, så man bedre har råd til bøgerne eller huslejen i det kommende semester.

Man bliver derved både berøvet for lærerige oplevelser i udlandet, og man risikerer at blive udbrændt fordi man ikke får den tiltrængte hvileperiode. Som ung studerende bør man i stedet overveje at holde sin ferie, når man endelig har muligheden, og i stedet forsøge at finde et studiejob som man uden problemer kan passe ved siden af sin påkrævede undervisning.