Vælg en madras ud fra sovestilling

Hvilken position er du i, når du normalt putter dig ind for at falde i søvn? Og i hvilken position befinder du dig, når du vågner op?

Svarene på disse spørgsmål kan give vigtig indsigt for at hjælpe med at vælge en madras. De dele af din krop, der har brug for mere støtte for at opretholde rygmarvsjustering, varierer afhængigt af din sovestilling. Af den grund kan valg af en madras, der passer til din sovestilling, øge komforten og hjælpe med at undgå ømhed og smerter.

Rygsveller lægger det største pres på deres lænd. Hvis en madras er for blød, kan torsoen synke dybere ind end overryggen og underkroppen, og denne U-form kan skabe belastning. Hvis en madras er for fast, vil der ikke være nogen indkvartering af den lille kurve i lænden. Som et resultat klarer rygsveller sig bedst med en Medium Firm til Firm madras med let til moderat konturering.

Sidesveller har skarpe trykpunkter, hvor kroppen er den bredeste, især ved skuldre og hofter. På en for blød madras vil disse punkter dyppe ud af linje med resten af rygsøjlen. På en for fast madras vil de føle virkningen på disse punkter og være tilbøjelige til forkert justering. Derfor klarer sidesveller sig bedst med ”Medium Soft” til forholdsvis faste boxmadrasser.

Mavesveller er som rygsveller og lægger mest pres på lændehvirvelsøjlen. De klarer sig normalt bedst med en fast madras, der kan holde dem ude af en U-form, og som ikke vil føles kvælende, når de ligger med forsiden nedad på madrassen.

Kombination af sveller

Kombinationssveller befinder sig i mere end én position gennem natten. De bør typisk vælge en madras baseret på den position, de bruger mest tid i. Hvis der ikke er nogen primær position, tilbyder Medium Firm det bedste valg på tværs af sovestillingerne. Disse sveller bør også kigge efter en responsiv madras, der letter nem bevægelse på sengen.

Kropstyper

Ligesom sovestilling påvirker kropsform og vægt valget af den bedste madras til at give rygsøjlestøtte, komfort og andre vigtige funktioner.

Med en lettere profil synker folk, der vejer under 70 kilo, ikke så langt ned i en madras. For at få tilstrækkelig konturering drager de ofte fordel af en blødere madras, især hvis de sover på deres side og / eller har udtalt trykpunkter. Madrasser med inderfjedre har tendens til at være en dårlig pasform, og skum eller hybrid senge er overbevisende muligheder.

Folk mellem 70 og 125 kilo kan generelt følge vores forslag til madrasfasthed baseret på soveposition i det foregående afsnit. Skum-, hybrid- og latexmadrasser er alle solide muligheder og kan vælges ud fra deres specifikke egenskaber og design.

Mennesker over 130 kilo vil synke længere ned i en madras, især nær tungere dele af kroppen, hvilket kan risikere at smide rygmarvsjusteringen. Disse sveller har normalt bedre resultater med madrasser, der er lidt fastere for at undgå denne risiko.

En responsiv madras er lettere at flytte oven på, og dette kan være værdifuldt for mennesker over 130 kilo, fordi det reducerer chancerne for at føle sig fast i sengen. Latex og hybrid muligheder har tendens til at være de mest lydhøre.


Læs også: Valg af kontinentalseng har aldrig været nemmere.

Holdbarhed er vigtig for sveller af enhver vægt, men folk over 130 kilo kan forårsage mere slid i de øverste lag af en madras. Af denne grund vælger sveller med en højere kropsvægt ofte en madras med et tykkere komfortsystem, der bruger materialer med høj densitet.

Det er ikke kun vægten, der påvirker, hvordan man vælger den rigtige madras. Mennesker med bredere skuldre eller hofter kan have brug for en blødere madras med mere konturering, især hvis de er sidesveller. Folk over to meter høje bør se nøje på madrasdimensioner for at sikre, at de kan strække sig komfortabelt ud.