Vær ikke bange for at spørge, når du starter studie

Hvis du  er startet på et studie, kan det være, du føler, at det er svært at følge med. Det er ikke sjældent, at man hører om førsteårsstuderende, som siger, at de ikke er sikre på, hvad deres studie helt præcis går ud på.

Bare spørg

Hvis du skal blive klogere, kræver det, at du får svar på dine spørgsmål. Derfor er det bare om at spørge løs. Dette gælder også de dumme spørgsmål som for eksempel, hvor mange dage er der på et år?

Husk på, at selvom det er skræmmende i situationen, studerer I for at lære. Derfor er der ingen som forventer, at du kan svare på alle spørgsmål. Det er bedre, at du stiller de dumme spørgsmål nu, end når du rent faktisk skal bruge din viden ude i det virkelig liv.

Vær ikke bange for, at de andre dømmer dig

Mange studerende afholder sig fra at spille spørgsmål, fordi de er bange for, at deres medstuderende vil tænke dårligt om dem. I de fleste tilfælde er dette ikke noget, du skal frygte.

Du er sandsynligvis ikke den eneste, der ikke forstår, hvad der foregår, og derfor er der garanteret mange, der bliver taknemmelige, hvis du tør åbne munden op.